Geen nekpijn meer met deze 3 stappen

Studies hebben een sterk verband aangetoond tussen veelvuldig computergebruik, verkeerde posturale uitlijning, gebrekkige kantoorergonomie, zittend leven en chronische musculoskeletale pijn.
WAT VEROORZAAKT NEKPIJN? 3 MANIEREN OM UW HALS EN SCHOUDERPIJN TE FIXEREN.
Je wervelkolom wil altijd een “S” -curve behouden. Als we de hele dag aan onze bureaus zitten te werken aan computers, komen we in meer een “C” -vorm terecht. Je onderrug verliest zijn ronding, je schouders rond en je nek steekt naar voren. Je nek probeert de hele dag de zwaartekracht te bestrijden. Naarmate je houding verslechtert, gaan je nekspieren overdrive om de zwaartekracht te bestrijden.
Uw uitlijning is nu aangetast en uw spieren, slagaders en zenuwen worden belast, waardoor er minder zuurstof en voedingsstoffen aan uw uitgeputte spieren worden afgegeven. Terwijl dit doorgaat, moeten de nekspieren andere spieren rekruteren om uw verzwakte nekspieren te helpen hun werk te doen. Nu worden uw schouder en rug gestrest om u op het werk rechtop te laten zitten.
HOE U DIT OPSTELT:
Identificeer wat de posturale verkeerde uitlijning veroorzaakt
Massagetherapie om te werken aan de triggerpunten in uw nek, schouders en rug
Herstel je houding
EERST – IDENTIFICEER DE OORZAAK VAN DE POSTURALE STORING.
Zorg ervoor dat uw monitor op een hoogte wordt geplaatst met uw ooghoogte in het midden van het scherm. Als u een laptop heeft, gebruik dan een ergonomische standaard om de hoogte te verhogen.
Een boek of koffietafelboeken werken geweldig om de juiste hoogte voor uw monitor te vinden.
TWEEDE – HET IS TIJD VOOR MASSAGE.
Bezoek uw plaatselijke massagetherapeut zodat deze aan uw rug, nek en schouders kan werken. Massage kan verklevingen afbreken, de bloedstroom verhogen en helpen bij pijnverlichting.
DERDE – BEVESTIG JE HOUDING.
Ga met je rug tegen een muur staan, met de achterkant van je hoofd, je schouders en je bilspieren tegen de muur. Het kan ongemakkelijk of onrustig aanvoelen, maar naarmate u goede houdingsgewoonten ontwikkelt en uw lichaam opnieuw traint, zal het uiteindelijk natuurlijk aanvoelen.
Gebruik dezelfde houding om te lopen: hoofd omhoog, schouders naar achteren, borst naar voren en kijk recht vooruit.
Gebruik tijdens het zitten een ergonomisch ontworpen stoel. Als dit geen optie is, rol dan een handdoek op zodat deze 6 “-8” in diameter is en gebruik die als lendensteun. Plaats de handdoek in de lichte ronding van uw rug (ongeveer op taillehoogte). Schouders naar achteren, borst naar voren en vooruit kijkend.
U bent slechts 3 stappen verwijderd van een pijnvrije nek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *